keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Vauhtia etsimässä.

Mieheni tavoitteena on tulevana kesänä parantaa maratonaikaansa HCM:ssä. Sitä silmällä pitäen hän juoksi eilen tehoharjoituksen. Tavoitteena oli juosta maratonvauhtinen 15km.
Pohjalla oli edellisen päivän 7km veryttelylenkki ja sunnuntain pitkälenkki 40km.

Ilma oli viileä ja hapekas tihkusateesta johtuen. Siis erinomainen kovaan harjoitukseen, ainakin mieheni mielestä.


Tossu kulki ilmeisen hyvin. Ja kotiin tuli tyytyväinen mies. Lenkille mittaa tuli siis 15 km ja kokonaisajaksi tunti 12 min. Mittarin lukema 3:52 on viimeisen kilometrin vauhti ja koko lenkin keskivauhti oli 4:48.

Itse otin maanantain ja tiistain iisisti, sillä kurkkuni tuntui hiukan karhealta aamuisin.

Tänään oli tosin laitettava tossut jalkaan ja päästävä lenkkipolulle tyhjäämään päätä.

Tiedän, ettei minun tasoiselle harrastelijajuoksialle ole paljoa hyötyä kovavauhtisista juoksulenkeistä. Vaan fiksumpaa olisi tehdä pitkälti ihan vain peruskuntoharjoituksia.


Mutta joskus on vaan kokeiltava mihin oma kroppa pystyy ja pingottava sen minkä jaloista pääsee. 

Ja kuten meidän mittarilukemista huomaa, olemme aika eritasoisia juoksijoita mieheni kanssa. Kun minä annan kaikkeni vitosen lenkillä saan keskiajaksi 5:48, ja kun mieheni juoksee hiukan himmaillen 15km on hänen keskivauhtinsa minuutin parempi. Ehkä pysyisin pyörällä mukana hänen vauhdissaan...

Kun minä tulin lenkiltä kotiin, teimme lentävän vahdinvaihdon ja oli puolisoni vuoro ampaista lenkkipolulle. Sanoi lähtiessään viipyvänsä noin tunnin. Tämän päivän lenkki siis ihan vain veryttely ja huomenna vuorossa puolipitkä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti