sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Vetoja ja urheilujuomaa*.Kolmas viikko juoksuohjelmaa alkaa olla takana. Vielä on vaikea sanoa onko siitä ollut apua. Mutta on ohjelmasta ollut se hyöty, että vaikka kalenteri näyttäisi tiukalta työvuorojen ja muiden menojen takia, tulee juoksutreeneille etsittyä joku sopiva väli. 


Talvisissa maisemissa on saatu tämä viikko juosta.


Tälläkään viikolla en pystynyt jaksottamaan treenejä ja lepopäiviä täysin ohjelman mukaisesti, mutta jokainen harjoitus on tullut kuitenkin tehtyä. 

Maanantaina pidin lepopäivän niin kuin pitikin. Tosin kymmenen tunnin työpäivä piti minut liikkeessä ja toimeliaana ihan riittävästi. Tiistain lenkin siirsin keskiviikolle ja keskiviikon jumpan päivää aikaisemmaksi. Kotijumppa tehdessä tuli taas huomattua, että tauko on tullut pidettyä. Kahvakuula ei heilunut ihan niin lennokkaalla otteella kuin jokin aikaa sitten. Muutaman kyykkysarjan ansiosta jalat olivat tönköt parina seuraavana päivänä.


Aina meno ei ole höyhenen kevyttä. Kuva viime viikon sunnuntain lenkiltä.


Keskiviikkona oli sitten viikon ensimmäisen juoksulenkin aika. Vartin verryttelyn jälkeen oli aika repäistä muutama veto. Oikeiden vauhtien löytyminen vaatii itsellä vielä opettelua, varsinkin kun tarkoituksena on tehdä vedot kiihtyvällä vauhdilla. Sitä helposti lähtee ensimmäiseen vetoon liian kovaa. Tarkoitus, kun ei ole kuitenkaan vetää itseään piippuun jo heti ensimmäisessä pyrähdyksessä. Vedot antavat kropalle uutta ärsykettä ja vaihtelua. Jos aina vaan junnaa samaa matkaa samalla vauhdilla kehitys jumahtaa paikoilleen. Maraton- ja puolimarton harjoittelussa vetoharjoitukset eivät ole niin oleellisia ja tärkeimmästä päästä, mutta omaan harjoitteluun ne tuovat vaihtelua.


Auratulla tiellä oli kohtalaisen hyvä juosta vetoja. Varsinkin kun alla oli nastat.


Ensimmäiset kolme vetoa olivat 300m. Jokaisen pätkän jälkeen kävelin saman matkan. Neljäs veto jäi sata metriä lyhyemmäksi, sillä erehdyin kääntymään hiekkaharjulle. Edellispäivän lumi/räntäsateen jäljiltä polku oli kapea ja sohjoinen ja meno muuttui tarpomiseksi. Vedon jälkeen kävelin polkua vielä hetken eteenpäin, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että on parempi kääntyä. Arvelin junaradan vierustan olevan samassa kunnossa, joten loppumatkasta tulisi aivan liian raskas.


Torstaina hiekkaharjun polkua oli jo parempi kulkea.


Viides veto oli vielä 300 metriä ja kaksi viimeistä 200 metriä mukavasti ylämäkeen. Lopuksi vielä vartti kevyttä hölköteltyä. En saanut enää kasvatettua vauhtia viimeisissä vedoissa. Suurin syy oli todennäköisesti se, että juoksin ne ylämäkeen. Eli sykkeet nousi ainakin vaikka vauhti hiipui.


Vielä täytyy vauhdinjakoa harjoitella.


Torstaina olisi lepo ollut paikallaan, mutta aikataulu syistä juoksin perjantain lenkin päivää etuajassa. Noin tunnin mittaisen lenkin viiden minuutin jaoilla sain tehdä kauniissa auringon paisteessa. Paikoin kova tuuli oli kylmä, mutta vain harvassa kohdassa vastainen.


Torstaina oli ihana aurinkoinen sää.


Sen verran tuota lenkkiä jouduin loppuvaiheessa keventämään lisää, että tokavikan hölkkäpätkän tyydyin kävelemään. Mutta mikäs siinä kävellessä kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta suoraan edestäpäin.


Koska tavoitteena oli kevyt lenkki, maltoin pysähtyä välillä kuvailemaan.


Perjantain ja lauantain huilasin ja tänään sunnuntaina oli pidemmän lenkin vuoro. Vielä minun pitkät eivät ole oikeasti kovinkaan pitkiä, mutta pidennän niitä juoksuohjelman mukaisesti pikkuhiljaa.Tavoitteena on nyt saada juoksuosuudet pidemmiksi ja kävelyt lyhyemmiksi.


Tämän viikon "pitkis" ja vain 100m kävelyä.


Ajoittain aurinko pilkisti pilvien lomasta ja välillä vastatuuli löi kapuloita rattaisiin.


Treenieväisiin saimme kanssa  vähän aika sitten mukavasti täydennystä. Minut meinaan valittiin mukaan Sportyfeel Special Squadiin ja saan nyt kevään ajan toimia Sportyfeel lähettiläänä.


Posti toi yllätyspaketin vähän aikaa sitten.*

Sportyfeeliltä löytyy paljon tuotteita treenien tueksi.*


Sportyfeel on Helsinki City Running Dayn pääyhteistyökumppani ja mm. heidän urhelujuomaa ja energiageelejä juoksijat pääsevät nauttimaan juoksukisojen aikana ja palautumisjuomaa suorituksen jälkeen. Onkin siis hyvä harjoittelukauden aikana testata ja totutella tuotteisiin mitä tietää kisassa olevan tarjolla. Ei tule sitten täytenä yllätyksenä miten oma maha niihin reagoi. Näin pienentää riskiä saada mahaongelmia juoksun aikana.


Urheilu juoma on raikkaan sitruunan makuinen.*


Palautumisjuoma on taas passeli kaakaon ja suklaan ystäville.*


Itselle Sportyfeelin sitruunan makuinen Sports Drink tuli tutuksi viime keväänä juurikin Helsinki City Runilla. Minun mahalle sopii, kunhan muistan tehdä siitä tarpeeksi laimeaa. Nyt kun ilmat alkavat lämpenemään tulee tuota urheilujuomaa otettua varmasti mukaan juomareppuun. Ja kunhan juoksulenkeille saadaan lisää mittaa tulee energiageelitkin varmasti tarpeeseen.


Kuuluvatko vetotreenit sinun harjoitusohjelmaan?

Ja ovatko Sportyfeel tuotteet sinulle jo tuttuja?Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!

*Tuotteet saatu blogiyhteistyön merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti