sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ilmottautuminen = lisämotivaatio.Takana on viikko johon mahtuu juoksua, salitreeniä ja ilmottautumisia ensivuoden juoksutapahtumiin.


Takana hyvän fiiliksen viikko.


Mieheni on jo useamman vuoden treenannut tavoitteellisemmin kuin minä. Hänellä on ollut vuosittain ainakin yksi kilpailu johon osallistua. Itse en ole aikaisemmin pitänyt tärkeänä osallistumista. juoksutapahtumiin. Aikaisemmin kun olen juossut lähinnä muuten vain parantaakseni kuntoani. Juoksu on ollut minulle myös keino pitää painoni järkevissä lukemissa.
 
 Mutta nyt olen huomannut kaipaavani uusia haasteita ja tapahtumia joita odotella ja joita varten treenata. Viime kesän elämäni ensimmäinen maraton sytytti minussakin kilpailukipinän. Ja niimpä on nyt myös ensivuodelle lyöty lukkoon osallistumiset ainakin kahteen eri juoksutapahtumaan.


Luomassa juuria hyvälle peruskunnolle.


Talven juoksutreeneihin lisämotivaatiota tuo ilmottautuminen toukokuussa juostavalle HCR:lle. Minähän en ole  virallista puolikasta aikaisemmin edes juossut ja tuo tapahtuma tulee olemaan uusi tuttavuus myös miehelleni. Hän on kyllä jokunen virallinen aika puolimaratoneilta, mutta Helsingissä emme ole tuon tapahtuman tiimoilta aijemmin vierailleet. 


 


Puolikkaalle osallistumisen varmistuminen on siivittänyt tämän viikon treenejä. Maanantaina ja tiistaina juoksin kutoset ennen iltavuoroon kiirehtimistä. Varsinkin maanantain lenkillä meinasi vauhti karata koko ajan. Ensimmäiset kolme kilometriä taittui alle seitsemän minuutin vauhdilla ja loput sitten vähän päälle seitsemän. 


Tiistai oli hyvin harmaa päivä.

Tiistaina onnistuin vähän paremmin pitämään vauhdin maltillisena ja maltoin pysähtyä ottamaan muutaman kuvankin lenkkipolunvarrelta, toisin kuin edellisenä päivänä.


Aamulenkin tunnelmia.


Keskiviikkona pääsimme käymään salilla yhdessä. Tämä oli nyt kolmas viikko putkeen, kun pääsimme yhdessä nostelemaan painoja keskustan salille. On siis saatu taas rutiinia lihaskuntoharjoitteluun. Koska toistaiseksi salitreenit ovat aikataulusyistä jääneet yhteen kertaan viikossa, olemme keskittyneet jalkojen ja selän treenaamiseen. Vatsalihaksia ja käsiä olen yrittänyt treenata kotona kerran pari viikossa.


Saliselfie...


Perjantaina ei ollut pelkoa vauhdin karkaamisesta juoksulenkillä. Jalat olivat vielä väsyneet keskiviikon salikäynnin jäljiltä. Vaikka heti alusta asti juoksu tuntui takkuiselta, innostuin kuitenkin tekemään pienen lisämutkan ja lenkille tuli mittaa seitsemän kilometriä.


Perjantai aamupäivän tunnelmia


Perjantain lenkillä tuli testattua uusia tossuja jotka lupailivat parempaa pitoa talvisiinolosuhteisiin


Miehellä on ollut menossa toinen kovaviikko putkeen ja tästäkin viikosta tuli satasen viikko. Tämän päivän pitkällä (23km) alkoi jo kuulemma tuntumaan turnajaisväsymystä. Tulevan viikon mies aikookin ottaa kevyemmin.
Kuten aikaisemmin mainitsin, ei HCR 2017 tule siis jäämään ainoaksi lappujuoksuksi ensivuonna. Loppukesän kohokohta tulee olemaan taas Helsinki City Maraton, joka juostaan 12.8.2017.  Näiden kahden tapahtuman pariin sekä ennakkofiiliksiin tulen palaamaan talven ja kevään mittaan. 

Treenit siis jatkuvat tulevaisuudessakin.


*Yhteistyössä SUL/Helsinki City-juoksutapahtumat

1 kommentti:

  1. Minäkin tarvitsen aina jonkin tapahtuman, jota varten treenaan. Silloin tulee lähdettyä treenaamaan myös silloin, kun sää ei ole paras mahdollinen tai muuten vaan ei huvittaisi.

    VastaaPoista