torstai 25. kesäkuuta 2015

Etanavaihde päälle.

Kyllä se on vaan myönnettävä, että alusta on taas aloitettava ja laitettava etanavaihde päälle.
Sunnuntain lenkki osoitti sykkeiden olevan niin pilvissä, että vautia on hiljennettävä ja peruskuntoa parannettava.


Yksi ottamista kuvista.


Sitä kun vaan ei malttaisi mennä tarpeeksi hiljaa. Pää ei meinaa millään uskoa ettei kroppa pysty siihen vauhtiin mitä mieli mielisi. Minulla on aina ollut korkeat sykkeet. En ole käynyt koskaan kuntotestissä, mutta kovavauhtisilla lenkeillä on maksimisyke ollut reilusti päälle 200.

Nyt olenkin päättänyt keventää lenkkejäni ja yritän saada pohjani paremmaksi. Ei auta kun tarkkailla sykkeitä ja mennä tarpeeksi hiljaa, vaikka se tuntuukin tylsältä. Jotta sykkeeni pysyisi tarpeaksi alhaalla, tarkoittaa se kevyttä hölkkää ja kävelyä ylämäissä. Toki ajattelin jatkossakin tehdä yhden reipasvauhtisemman lenkin mielen piristykseksi ja kunnon testaamiseski.
Lihaskuntoharjoitteluunkin pitäisi löytää into uudestaan. Flunssatauon jälkeen on tullut liian vähän nosteltua panoja ja treenattua voimaa. Olemme mieheni kanssa samanlaisia siinä suhteessa, että kaikki harjoittelu menee sykleissä. Varsinkin saliharjoittelu innostaa välillä enemmän ja toisinaan se on todellista pakkopullaa. Nyt emme ole varmaan kuukauteen käyneet kunnolla salilla. Olen kyllä välillä yrittänyt jumpata kotona ja tehnyt kyykkyjä lenkkien yhteydessä. Muutaman kerran olen vetänyt leukoja ulkosalla kuminauhan avustuksella.


Pyhäjärvi maanataina.


Tällä viikolla on miehelläni vuorossa kevyt viikko, kahden kovan treeniviikon jälkeen. Hä on tosin joutunut ottamaan  kevyemmin kuin alunperin suunnitteli. Hänellä on meinaan taas kurkku kipeä ja olo muutenkin epämääräinen. Jospa kolmas kerta toden sanoo, ja sairastelut riittäisi vähäksi aikaa.


Pilvet jotka kastelivat minut loppumatkasta.


Oma olotila on ollut ihan hyvä, ainakin vielä. Maanantaina kävin asioilla keskustassa ja olin liikenteessä pyörällä. Kotimatkalla innostuin ajamaan mutkan kautta. Tosin, jos olisin valinnut suoran reitin kotiin olisin todennäköisesti säästynyt kastumiselta. Kilometrejä kertyi yhteensä 20, joista viimeiset neljä poljin rankkasateessa.
Tiistaina kävin lenkillä ja yritin pitää sykkeet maltillisena. Toteutin siis uutta itselleni laatimaa treeniohjelmaa, maltti on valttia.  Ensimmäiset kaksi kilometriä hölkkäilin kevyesti ja sitten poikkesin polulle, jolloin oli pakko edetä rauhallisemmin lintujen laulua kuunnellen.
Kymmenen kilometrin lenkistä kolme oli metsäpolkua. Muutama kunnon nousu ja välillä liukastelua liejussa. Yksin ei tarvinnut metsässäkään mennä. Sen verran ötökoitä seurasi kintereillä, että pitkät puntit ja hihat oli paikallaan. Tosin olen sen verran vilukissa, että en lyhkäsissä olisi vielä muutenkaan lenkille lähtenyt. 


Tiistailenkin esterata.

Aikaa kymppiin kului 1:38:47 + kuvaustauot, yhteensä n. kaksi tuntia. Keskisyke 131.

Eilen keskiviikkona päivän liikunnat kerättiin hyötyliikunnan merkeissä. 


Näyttää että koneessa olisi muuta kuin lakanoita...


Pyykkivuoro alakerran pesutuvassa, kolmekerrosta ei hissiä. 
Sekä kävelyä pitkin ison kaupan käytäviä.


Taivas kuvattuna kaupan parkkipaikalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti