torstai 14. toukokuuta 2015

Tossuja & asiakaspalvelua.

Uusien tossujen osto on monesti meidän perheessä yhtä tuskaa. Kauppoja kierretään ja tossuja kokeillaan pari toisensa jälkeen, mutta välillä on vain annettava periksi..Mieheni jalankoko, kun on siro 47,5  ei sitä aina niin vaan löydykkään. Kun tossujen osto on ajankohtaista, tuntuu joka paikasta olevan koot loppu. Kaikki urheilukaupat eivät tunnu edes ottavan myyntiin isoja kokoja. Tuskin mieheni on edes ainut isojalkainen Pirkanmaan alueella. 

Mieheni juoksi vuosia Asicsen Gel Kayanoilla, mutta pari vuotta sitten kyseisen mallin lesti muuttui sen verran ettei ne enää sopineet jalkaan. Gel Kayanoista 20:set olivat viimeiset tossut jotka mieheni osti, mutta ne eivät olleet enää niin hyvät kuin aiemmat. Sen jälkeen olikin aikamoinen etsiminen, että löysimme korvaavan mallin.
Yhdet Asicsen Gel-DS Trainerit oli välissä käytössä ennen kuin mieheni löysi New Balancet.

Mieheni on pikkuhiljaa siirtynyt tuetuista malleista neutraaleihin ja on todennut, että ne sopivat hänelle paremmin. Viimeisimpänä käytössä on ollut   New Balancen 890:set ja puolisoni halusi uudet samanlaiset tilalle.
 
Pari viikkoa sitten kiersimme lähes kaikki Tampereen alueen urheilukaupat ja kohtasimme hyvin monenlaista asiakaspalvelua. 

Yhdessä kaupassa nuori tyttö sinkoili sinne tänne yrittäen palvella useampaa asiakasta yhtä aikaa ja tietämys eri tossuista ei ollut kovin vahva. Samassa liikkeessä saimme palvelua myös toiselta henkilöltä, jolla homma oli paremmin halussa, mutta koska kokoja ei ollut jatkoimme etsintää.

Toisessa liikkeessä palvelu oli paljon nihkeämpää.  Laiskasti myyjä esitteli muutamaa muuta merkkiä ja mallia koska etsimästämme ei heilläkään ollut kokoja tarjolla. Kyselimme olisiko heillä mitään mahdollisuutta tilata lisää kokoja, mutta se oli kuulemma hyvin hankalaa ja kallista. Asenteesta huokui vahvasti ettei vaan viitsitä nähdä vaivaa. Seuraavana päivänä mieheni soitti vielä samaiseen liikkeeseen ja kysyi uudestaan tilausmahdollisuutta. Puhelimessa häntä palveli eri henkilö kuin myymälässä ja tällä kertaa luvattiin selvittää asiaa maahantuojalta. Meni melkein viikko ennen kuin saimme viestin, ettei kokoa löydy.

Kolmannesta liikkeestä löytyi etsimäämme mallia, mutta ei kokoja. Paikalla oli aikaisemmilta kerroilta tutuksi tullut myyjä ja palvelu pelasi. Mieleisiä tossuja ei heiltäkään tosin löytynyt ja myyjä lupasi tarkistaa tilanteen heidän maahantuojalta. Heiltä saimme tekstiviestin seuravana päivänä. Mutta ei ollut onni myötä.

Paikoissa neljä - kuusi ei ollut ollenkaan myynnissä New Balancen tossuja tai ainakaan oikeaa mallia.

Lisäksi soittelimme useampaan myymälään, myös vähän kauempanakin oleviin, mutta ei onnistanut. Muutamassa paikassa luvattiin taas selvitellä tilausmahdollisuutta, mutta huonolta näytti tilanne.

Seitsemännessä paikassa saimme asiantuntevaa palvelua, mutta taaskaan ei löytynyt oikeaa kokoa. Kun kysyimme tilaamisesta, oli myyjää heti valmis ottamaan yhteystietoja ylös ja selvittämään tilannetta. Vastauksen tilanteeseen saimme juuri silloin kuin oli luvattu ja asioinnista kyseisessä liikkeessä jäi hyvä maku, vaikka uusia tossuja ei vieläkään saatu.

Kaiken vaivannäön jälkeen jouduimme sitten kuitenkin turvautumaan nettikauppaan. Mieheni ostaisi tossut mieluiten myymälästä kokeilun jälkeen, mutta nyt ei auttanut muu. Uudet tossut oli saatava, sillä vanhat olivat jo niin huonossa hapessa.

Olemme kerran aikaisemmin tilanneet juoksukengät netistä. Tossujen piti olla aivan samanlaiset kuin kotona jo olevat, mutta ne eivät olleetkaan hyvät jalkaan. Tuon kokemukset takia on puolisoni karsastanut netistä tilaamista.


Tällä kertaa onneksi tilattu tuote vastasi odotuksia eikä tossuja tarvinnut lähettää takaisin.


Nyt on uusilla lenkkareilla heitetty jo muutama lenkki ja mies on ollut tyytyväinen. Vielä kun valmistaja saisi tossuista yhtä kestävät kuin kilpailija, olisi mieheni erittäin mielissään. Sen verran monta tossuparia kuluttaneena, on mieheni kokemus, että Asicsen tossut kestävät juosta enemmän kilometrejä kuin New Balancet, mutta koska jälkimmäinen on mukavampi jalkaa ja juoksutuntuma parempi, aikoo mieheni jatkossakin suosia kyseistä merkkiä.Itse olen tosi ronkeli siitä mitä jalkaani pistän ja millä matkojani kuljen. Jalkateräni on lyhyehkö ja leveä sekä varpaani muistuttavat puolikkaitta prinssinakkeja ja sopivien jalkineiden löytäminen on tuskaista. Nyt olen kuitenkin tykästynyt Niken kenkiin ja tämän hetkiset tossuni ovat Air Pegasus 31:set. Tosin olen juossut noilla lenkkareilla jo sen verran, että olisi kohta taas etsittävä itsellekkin uudet menopelit....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti