sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Seitsemän viikon kehitys.Tämä vuosi on lähtenyt siinä mielessä hyvin käyntiin, että olen päässyt treenaamaan jo peräti seitsemänä viikkona putkeen. Täytynee koputtaa puuta, ettei vaan tämä hyvä vire katkea. Viimevuoden loppupuoliskolla, kun tuli levättyä ihan tarpeeksi laakereilla sairastelujen takia. 


Matkalla työmaalle. Maisemareitti tuo vähän lisää mittaa matkaan.


Tammikuun toisena päivä kävin ekalla lenkillä pitkän tauon jälkeen ja se lenkki oli yhtä tuskaa. Hyvä jos jaksoin kilometriä juosta yhteen menoon. Jokunen viikko menikin kävelyä ja juoksua yhdistellen. Siitä sitten pikkuhiljaa juoksupätkät pitenivät eikä ylämäkiäkään tarvinnut enää jossain vaiheessa kävellä. 

Alkuun peruslenkit oli 4-6 km. Mutta nyt jaksan taas juosta työmatkan, joka on  7- 8 km riippuen reittivalinnasta. Yleensä valitsen maisemareitin joka on tasan kahdeksan kilometriä. Muutamalla lisämutkalla on helppo saada matkasta vieläkin pidempi, mutta ehkä sitten kevään edetessä.


Maisema ei ole koskaan aivan samanlainen.

 Täytyy kyllä olla tyytyväinen kehitykseen, sillä ilman tuota hyötyliikuntaa olisi tälläkin viikolla juoksumahdollisuudet jääneet vähiin aikataulujen takia. Työmatkajuoksu vaatii vaan hiukan enemmän ennakointia ja suunnittelua kuin ihan vain lenkille lähtö kotiovelta. Joko täytyy ottaa aamulla mukaan juoksuvaatteet, jos tarkoituksena on juosta työvuoronjälkeen. Tai sitten täytyy jo edellisenä päivänä viedä eväät ja jättää työvaatteet töihin ettei aamulla tarvitse juosta reppu selässä.


Harmaa sunnuntai.


Sunnuntain työmatkajuoksu oli kuudes tämän vuoden puolella ja ensimmäisen kerran juoksin töistä kotiin parisen viikkoa sitten. Silloin aikaa meni tunti ja kaksi minuuttia, mutta nyt matka taittuu vähän alle tuntiin. Matka kaupunkiin päin taittuu hiukan nopeammin, sillä siihen suuntaan on vähemmän ylämäkiä kuin kotiin päin juostessa.


Töihin päin tulee aina juostua reippaammin, että kerkee laittamaan itsensä työkuntoon ennen vuoron alkua.


Tämän viikon kaikki kolme juoksulenkkiä olivat itseasiassa työmatkajuoksuja. Sunnuntain lisäksi juoksin töihin tiistaina. Perjantaina oli suunta taas kotiin päin. Tosin en tiedä lasketaanko perjantain juoksua sillä siitä ei ole mittarissa todistusaineistoa. Unohdin meinaan mittarin kotiin. Me kun aina miehen kanssa naureskellaan, ettei niitä kilometrejä ole juostu jos niitä ei mittarissa näy.

 Torstainakin kävin lenkkillä, mutta se oli kevyt kuuden kilometrin kävely/hölkkä lenkki rattaita työnnellen. Jalat olivat keskiviikon salitreenistä sen verran taas jumissa, että katsoin parhaaksi ottaa iisimmin.


Keskiviikon salitreenin muistiinpanot.


Viimeviikolla kolmesta lenkistä kaksi oli kanssa hyötyliikuntaa ja yksi oli pitkä. Nyt pisin lenkki sitten viimesyksyn on 13 kilomtriä. Vähitellen minunkin matkani siis pitenee ja  ajatus puolikkaan juoksemisesta toukokuun HCR:lla ei tunnu enää niin utopistiselta. Tosin elokuun maratonhaaste vielä hirvittää. Mutta onneksi tässä on vielä hyvin aikaa harjoitella Helsinki City Maratonia varten.


Helsinki Running Events 1-2017 lehdessä oli paljon inffoa kevään juoksutapahtumasta.


Miehellä on takana taas kaksi kovaa juoksuviikkoa ja kilometrejä on kertynyt siinä ajassa kasaan 200. Mies on pyrkinyt peruslenkeillä rikkomaan vauhtia ja rytmitystä. Pitkätlenkit hän taas juoksee tasaisemmalla vauhdilla ja niiden pituus vaihtelee noin kolmestakympistä neljäänkymppiin. Ensi viikon pitkälenkki tuleekin olemaan jo ultramatka, sillä mieheni meinaa suorittaa 50:nen kilometrin kotirataultran. Alkuviikosta hän yrittää ottaa pari päivää ihan levon kannalta, sillä kahteen viikkoon hän ei ole yhtään kunnon lepopäivää malttanut pitää.


Ystävänpäivänä oli luontokin sydämmellisellä tuulella. Pakko oli juosta töihin, että sain nauttia edes hetken auringosta ennen pitkää iltavuoroa.


Niin ja huomasin muuten, että blogini täytti lauantaina  kaksi vuotta!
Ilokseni olen saanut huomata, että teidän lukijoiden joukko on pikkuhiljaa kasvanut. Kiitos siitä, että olette juttujani lukeneet ja toivottavasti jatkossakin viihdytte blogini parissa. 

Mukavaa kevään odotusta teille kaikille!


*Osallistumiset HCR:lle ja HCM:lle saatu blogin kautta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti