sunnuntai 12. elokuuta 2018

Täytyykö aina jaksaa suorittaa?



Täytyykö aina jaksaa suorittaa?
Lomalla tulin siihen tulokseen ettei todellakaan tarvitse. Loman voi toki suunnitella täyteen ohjelmaa. Ja sitten stressata, jos joka paikassa ei ehdikkään käydä ja kaikkea ei kerkeekkään tekemään. Tai sitten voi ottaa ihan vain rennosti.


Heinäkuussa saavutimme pronssia hääpäiviä laskettaessa.

Oma kolmen viikon kesäloma on nyt enää muisto vain ja tämä viikko on mennyt arkeen palatessa. Vaikka mitään ihmeempiä ei tullut nyt tuolla jaksolla tehtyä, olen erittäin tyytyväinen lomaani lasten kanssa. Me neljä saimme ottaa rennosti mieheni paiskiessa töitä, sillä hänellä ei ollut enää lomaa loppukesästä.

Kesän alussa saimme sentään lomailla viikon verran yhdessä. Tuon loman vietimme Itävallassa (Kesäloma Alpeilla / Lasten kanssa Alpeilla).  Se oli sen verran täynnä toimintaa sekä ohjelmaa, etten viitsinyt loppulomaa aikatauluttaa täysin etukäteen.


Alpeille täytyy päästä vielä uudestaan.



 Sää ainakin suosi ennen ja jälkeen juhannuksen, kun oli airinkoista ja lämmintä. Tosin vähempikin lämpö olisi minulle riittänyt. Varsinkin heinäkuussa yöt olivat aika tuskaisia ja hikisiä. 


Tänä kesänä riitti aurinkoa ja lämpöä.


Kuluneen kesän kuumuus tuntui  latistavan juoksuinnon sekä lamaannuttavan järjellisen aivotoiminnan. Niinpä myös blogini oli pienellä kesätauolla. Auringon paistaessa ei viitsinyt istua sisällä koneen ääressä ja illalla ei enää jaksanut miettiä mitään ihmeempiä.


Lomalla juhlittiin mm. lasten syntymäpäiviä.


Olin minä ennen lomaa sen verran suunnitellut, että tekisin vaikka lasten kanssa pyöräretkiä lähipuistoihin miehen ollessa töissä, jos emme mitään muuta keksisi. Lopulta pyöräilyt jäivät lyhyiksi. Lähinnä jaksoimme pyöräillä vain noin kilometrin matkan uimarannalle.


Lapset nauttivat vesileikeistä rannalla.


Tänä kesänä tulikin uitua varmaan enemmän kuin kolmena edellisenä kesänä yhteensä. Onneksi lämmöstä ja helteestä huolimatta lähirannalle ei ilmaantunut sinilevää. Vaikka rannalla olo oli mukavaa, niin kovin rentouttavaa se ei aina ollut, sillä lapsia oli pidettävä silmällä koko ajan. Varsinkin kun nuorimmainen ei osaa vielä uida ja sukeltaa eikä tyttöjenkään uimataito ole vielä täysin luotettava.


Ehkä ensi kesänä poikakin innostuu opettelemaan uimista oikeasti.


Oli  myös hiukan suunnitellut käyväni joka toinen aamu juoksulenkillä. No, aamulenkit jäi yhteen kertaan. Helteiden takia lämpötila oli jo aika korkea heti aamusta ja juoksu oli yhtä siirappia. Tuon kerran jälkeen päätin, että ihan sama, en ota paineita treenaamisesta. Sen sijaan nautimme lasten kanssa kiireettömistä aamusita ja yhdessä olosta, sillä nyt, kun työt, koulu ja päiväkoti on taas alkaneet, saa kelloa kytätä ihan tarpeeksi. Torstaina esikoinen aloitti jo viidennen luokan ja keskimmäinen kolmannen.


Uusi lukuvuosi on aloitettu reippain mielin.


Vaikka juoksulenkit jäikin vähiin, kävimme mieheni kanssa useampana iltana yhdessä kävelylenkillä sillä miehenikään ei jaksanut innostua juoksemisesta rankkojen työpäivien jälkeen. Kävimme myös yhdessä noin pari kertaa viikossa salilla. Säännöllisempi salilla käyminen on alkanut näkymään tuloksissa.


Kesällä tuli käveltyä yhdessä melkein 80 kilometriä.


Nyt mm. penkkipunnerruksessa nousee pitkästä aikaa 50 kg (ennätys vuosien takaa 51 kg) ja maastavedon ennätys on parantunut jo pariin otteeseen. Tällä hetkellä se on 1*80 kg.


Maastavedosta on tullut minun suosikkiliike salilla.


Ennen lomaa juoksu oli alkanut kulkemaan kohtalaisen mukavasti. Muutaman kerran tuli juostua jopa töistä kotiin. Muutenkin arkiliikuntaa tuli harrastettua ahkerasti, sillä työmatkat tuli pääsääntöisesti kuljettua pyörällä polkien.


Paras kotimatkajuoksu ennen lomaa.


Vaikka sää onkin edelleen ollut erinomainen työmatkapyöräilyä ajatellen olen jo pikkuhiljaa siirtynyt enemmän bussilla matkustamiseen. Nyt, kun ei tule enää niin usein lyötyä kahta kärpästä yhdellä iskulla, täytyy vain löytää aikatauluviidakosta ne sopivat välit liikkua.


Maanataina poljin vielä töihin, mutta loppuviikosta tuli kuljettua bussilla.


Tällä viikolla salilla tuli käytyä tiistaina ja torstaina. Yhdessä kävimme kävelyllä keskiviikkona ja perjantai aamuna kävin pienellä aamulenkillä.


Perjantian aamulenkkillä sää oli vielä hyvin kesäinen.


Kovin lennokasta ei juoksu ollut noin kuukauden tauon jälkeen, mutta ehkä se alkaa tästä taas kulkemaan. Täytyy vaan jaksaa käydä lenkillä ja laittaa tossua toisen eteen. Kehittyäkseen täytyy tehdä töitä.


Toivotaan, että syksystäkin tulisi kaunis.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti